Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Είμαι Nikonas πως να το κάνουμε!


Με τη φωτογραφία έχω πάθος και τα πάθη όπως έλεγε ο E. A. Poe πρέπει να είναι σεβαστά! Πάθος όμως έχω και με τις Nikon. Νομίζω πως η συγκεκριμένη μάρκα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.
Την πρώτη μου Nikon την απέκτησα το 1993 και ήταν η καταπληκτική σκληροτράχηλη και πλήρως μηχανική FM2. Ζαχάρωνα και την F4 αλλά η τιμή της ήταν απαγορευτική... Τα χρόνια πέρασαν και άρχισε να επικρατεί η ψηφιακή φωτογραφία χάριν της ευκολίας και σε βάρος της ποιότητας. Για μας τους παλιομοδίτες και παραδοσιακούς ήταν η ευκαιρία να αγοράσουμε αναλογικό εξοπλισμό σε εξευτελιστικές τιμές. Έτσι πέρυσι "χτύπησα" και μια Nikon F4 σε άριστη κατάσταση για 277 ευρώ μαζί με τα ταχυδρομικά από το γερμανικό ebay.
Δείτε τις πληροφορίες που βλέπουμε κοιτάζοντας μέσα από μια F4.



Βαρύ εργαλείο επαγγελματικό... η ποιότητα είναι αμέσως αισθητή. Παίρνει αξεσουάρ για κάθε είδους φωτογράφηση από καθημερινές σκηνές μέχρι αστροφωτογραφία και φωτομικρογραφία.


Θα έλεγε κανείς πως είμαι οκ αλλά σαν γνήσιος καταναλωτής και πορωμένος με τις Nikon είδα και μια F-801 στο αυστριακό ebay. Τιμή εκκίνησης 15 ευρώ (!!!) φυσικά και ακολούθησα το ρητό "ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν πειρασμό είναι να υποκύψεις". Έβαλα λοιπόν την τιμή εκκίνησης και ως εκ θαύματος δεν τη "χτύπησε" κανένας! Την άλλη μέρα έλαβα email πως η μηχανή είναι δική μου. Τα ταχυδρομικά ήταν 23 ευρώ περισσότερα από τη μηχανή αλλά και 38 είναι τιμή ξεφτίλα. Τώρα η οικογένεια των Nikon μου είναι πλήρης (;) δεν είναι σίγουρος αλλά έπαψα να κοιτάζω το ebay. Καλύτερα να μην μπαίνεις κάν στον πειρασμό...



Σας παρουσιάζω λοιπόν την οικογένεια των Nikon μου από αριστερά FM2 φακός 50mm f/1.8, F4 φακός Sigma 24mm και F-801 φακός 35-70...



Χμμ χρειάζομαι και καλύτερους φακούς... μάλλον θα ξαναρχίσω τις βόλτες στο ebay...




4 σχόλια:

Unknown είπε...

καλά που βάζεις και κάνα τραγούδι της προκοπής...

:ΡΡ


φιλιά βρόχινα μηχανικά...

Esxylos είπε...

Μία από τά ίδια Νίκονάκιας, καί εγώ.

Όναρ είπε...

Μ' αρέσει που τις έχεις βάλει κατά μέγεθος..ψωνάρα..έχεις πρόσκληση & φιλιά μαζί..

Antianemikos είπε...

@νεράιδα της βροχής
Πάντα βάζω την καλύτερη μουσική υπόκρουση.
Φιλιά autofocus :-P

@esxylos
Σωστός!!!

@όναρ
Κατά χρόνο απόκτησης τις έχω τοποθετήσει. Το θηρίο F4 είναι πολύ ογκωδέστερο και βαρύτερο από τις άλλες δύο.
Με τιμάει η πρόσκλησή σου και ευχαριστώ αλλά σε παιχνίδια των blog δεν μετέχω.
Φιλιά ψωνισμένα :-)