Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Στα μυστικά του (πράσινου) βάλτου...

Την ξέρετε την "πράσινη" πολυεθνική οργάνωση... Οι καμπάνιες της θεατρικές παραστάσεις της τηλεόρασης προς άγρα συνδρομητών.
Οι θέσεις της είναι ανάλογες των πλασιέ των άχρηστων ανεμογεννητριών. Τα ημερολόγιά της για τα πυρηνικά ατυχήματα περιλαμβάνουν δοκιμές πυρηνικών όπλων και ατυχήματα σε δόσεις ακτινοβολίας σε αρρώστους νοσοκομείων.
Ας δούμε μερικά από τα "ατυχήματα" αυτά:

1945 Japan: The US B­29 bomber ``Enola Gay'' drops the nuclear bomb ``Little Boy'' on Hiroshima. Approximately 140,000 dead as of the end of December 1945.

Πυρηνικό ατύχημα ήταν αυτό;

1962 USSR, Semipalatinsk test site in eastern Kazakhstan: Above­ground nuclear test.

ή μήπως αυτό;

2004 France, Cattenom nuclear plant 2: Fire in a cable passageway in the area of the turbine hall. Firefighters have to break down a wall to get to the burning cables.

Ούτε η φωτιά σε καλώδια μπορεί να θεωρηθεί πυρηνικό ατύχημα

2004 USA, Vermont Yankee nuclear plant in Vermont: A fire in the electrical conduits leading to the main transformer plus a small fire inside the turbine building.

Ούτε αυτό, η φωτιά σε μετασχηματιστή

2005 Belgium, Tihange nuclear plant: During periodic testing of the emergency power diesel generators, it is discovered that they are not serviceable.

Αυτό μήπως;

1996 Costa Rica, San José: A radiation therapy source is incorrectly calibrated. This results in overexposure of patients. !!!!

Να σταματήσει και η ραδιοθεραπεία ασθενών;;; Πέρα από την πλάκα είναι και αυτό πυρηνικό ατύχημα; Σαν να λέμε ότι φταίει το φάρμακο άν ένας ανόητος νοσοκόμος δώσει παραπάνω δόση.

1988 USSR, Ignalina 2 nuclear plant in Lithuania: Large, self­ignited cable fire.

Άλλη μούφα!

2003 Russia, Kola bay: Marine inspectors discover a dismantled radioisotope thermoelectric generator. The radioisotope source is discovered at three meter water depth.

Δεν φταίνε τα πολύ χρήσιμα RTGs αν η Ρωσσία είναι διαλυμένο κράτος. Χρησιμοποιούνταν στην τροφοδότηση με ενέργεια φάρων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας η οποία δεν έχει και ηλιοφάνεια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά και τις διαμαρτυρίες κάποιων ακτιβιστών για το πλουτώνιο που περιείχαν τα RTGs των διαστημοσυσκευών Cassini προς τον Κρόνο και New Horizons προς τον Πλούτωνα. Είναι απαραίτητα τα RTGs διότι σε τόσο μεγάλες αποστάσεις από τον ήλιο οι διαστημοσυσκευές δεν μπορούν να εργαστούν με ηλιακή ενέργεια. Λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο από ανόητους ήταν οι διαμαρτυρίες αυτές.

Οι "ακτιβιστές" της γνωστής οργάνωσης πάντως (να μην απομακρυνόμαστε από το θέμα μας) με ακροβατικές και θεατρικές φιγούρες καταφέρνουν να έχουν τσάμπα διαφήμιση από τα ΜΜΕ και τα έσοδά της από την καμπάνια ενάντια στο κυνήγι της φάλαινας είναι μεγαλύτερα από όσα βγάζουν Ισλανδία και Νορβηγία μαζί κυνηγώντας φάλαινες...
Η κοροϊδία καλά κρατεί... Οι συνδρομητές γίνονται έρμαια μιας δράκας φανατικών που υποστηρίζουν χίλιες δύο αντιεπιστημονικές δοξασίες. Τελευταία μεγάλη επινόηση είναι να μην χρηματοδοτηθεί η έρευνα στην πεντακάθαρη πυρηνική σύντηξη γιατί έχουμε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τέτοιες μπούρδες.... Λες και έχουμε 3-4.000 χιλιόμετρα βουνοκορφών για να σφαγιάσουμε στην Ελλάδα για να έχουμε ηλεκτρισμό όταν φυσήξει. Α και το άλλο να αποσύρουμε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και να βάλουμε τους εξοικονόμησης ενέργειας (που είναι γεμάτοι υδράργυρο). Φυσικά ούτε μια λέξη για τη μάστιγα της φωτορύπανσης. Ξέρουν την τακτική κάνουν καμπάνιες που μπορούν να κερδηθούν με το λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση.
Πέρα από τα αστεία το πολυεθνικό τέρας σαν Λερναία Ύδρα έχει απλώσει τα κεφάλια του και εμποδίζει την βιομηχανική ανάπτυξη κρατών και εξαθλιώνει ολόκληρους πληθυσμούς ιθαγενών εσκιμώων που ζούσαν από το κυνήγι σε πλήρη αρμονία με τη φύση για εκατοντάδες χρόνια. Το ντοκυμανταίρ "Survival in the high north" είναι χαρακτηριστικό.
Το νεώτερο εφεύρημα είναι το διοξείδιο του άνθρακα, κλείστε τις τηλεοράσεις, τα σεσουάρ τα μπλέντερ, μην παίρνετε ασανσερ μην πίνετε coca cola και σόδα θα ρευτείτε και θα αυξηθεί το διοξείδιο του άνθρακα (οι υπολογισμοί αυθαίρετοι φυσικά).
Πυρηνική ενέργεια; Ούτε να την ακούσει ο πράσινος βάλτος. Να κλείσουμε τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού από σχάση πυρήνων και να βάλουμε τι ρε μπούρδες; Αρκετά γίνατε ανεκτοί ώρα να ακουστεί και ο αντίλογος!



Και για να γελάσουμε και μια αηδιαστική διαφήμιση που εμένα προσωπικά μου έφερε την ανάγκη για να δώσω πολλές καρπαζιές... Το περίφημο "Angry kid" γελάστε με την καρδιά σας:



Διαλέξαμε στρατόπεδο: ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: