Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ουράνια μελωδία!


Οι οικολογούντες αρνούνται πεισματικά και λαϊκίστικα την πυρηνική ενέργεια. Η χώρα μας έχει μείνει απελπιστικά πίσω και μας βάζουν τα γυαλιά βούλγαροι, ινδοί και πακιστανοί.
Στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα ουρανίου.

Τα βεβαιωμένα κοιτάσματα στη Βόρεια Ελλάδα επαρκούν για 20ετή αυτόνομη λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα με δυνατότητα παραγωγής 1.000 MW ημερησίως, αλλά όχι και για 30 έτη τα οποία τίθενται ως προϋπόθεση για την κατασκευή του, λένε οι ειδικοί.
«Το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να αυξήσουμε τα βεβαιωμένα κοιτάσματα ουρανίου μέσω ερευνών, οι οποίες καλό θα είναι να αρχίσουν τώρα, δεδομένου ότι από τον εντοπισμό τους έως και την εκμετάλλευσή τους το βάθος χρόνου εκτείνεται πέραν της 20ετίας. H ελληνική κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών για τα αποθέματα της χώρας σε ουράνιο, ώστε να μπορεί να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις σε επίπεδο ενεργειακής στρατηγικής».


Τα συνολικά κοιτάσματα μπορεί να φτάνουν και τους 10.000 τόνους κάνοντας συμφέρουσα τη λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα και στη χώρα μας!
Καιρός πια να προχωρήσουμε θαρραλέα! ΝΑΙ στην πεντακάθαρη και αξιόπιστη πυρηνική ενέργεια! Να κλείσει η Πτολεμαΐδα που σκορπάει ρύπανση και θάνατο και να στηθούν πυρηνικοί αντιδραστήρες!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι λε ρε φιλαράκο; Παρ'το αντιανεμικό και κάντο αερόστατο καλύτερα...

Antianemikos είπε...

Χμμ καλή ιδέα! Θα πετάω μαζί με νεράιδες και ξωτικά ;-)