Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Ανεμιστήρες (Ανεμογεννήτριες και αερολογίες)







Μια νέα μόδα ξεφυτρώνει στην Ελλάδα η ανεμογεννήτρια! Οι ανεμόμυλοι που θα σώσουν την ανθρωπότητα από πάσαν νόσον και πάσαν μ...αν!
Βουνά και νησιά, τοπία που η φύση έκανε εκατομμύρια χρόνια να τα φτιάξει δίνονται βορά στα μεγαλοσυμφέροντα με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος! Έλεος βρε ανομουμπούρδες! Που έκλεισε ένα συμβατικό εργοστάσιο από τους ανεμιστήρες για να το μάθω και εγώ δηλαδή... Πόσα σπίτια μπορούν να αποκοπούν από τη ΔΕΗ και να πάρουν απευθείας ρεύμα από τις ανεμογεννήτριες για να έχουμε καλό ρώτημα; Και ποιος μας ρώτησε όταν πάμε στο βουνό αν θέλουμε για μόνιμο ντεκόρ τα κλωνοποιημένα παλούκια;
Αν η αιολική ενέργεια ήταν καλή θα ταξιδεύαμε ακόμα με τα πανιά!
Έχουμε όμως και τον μεγάλο πλασιέ της αιολικής ενέργειας την Greenpeace. Δεν θέλει πυρηνικά, δεν θέλει λιγνίτη, δεν θέλει πετρέλαιο και θέλει να έχουμε και ρεύμα. Πως ρε παιδιά;; Με τα ανεμιστηράκια θα δουλέψει η βιομηχανία; ή θα έχουμε κεριά για φωτισμό (ούτε καν λάμπες πετρελαίου).



Α ρε ανεμογεννήτρια που χρειάζονται μερικοί στην αυλή τους που λένε καθημερινές μπούρδες στυλάκι η Ελλάδα έχει ήλιο και αέρα ( εκτός και αναφέρονται σε δραστηριότητες όπως αποξήρανση σύκων, ιστιοπλοΐα και πέταγμα χαρταετού). Ρε ουστ η Ελλάδα έχει επίσης ουράνιο αν δεν το έχετε καταλάβει και ανθρώπους που κοιτάνε μπροστά πέρα από τις μπούρδες κάποιων οικολογούντων (είναι και του συρμού βλέπετε.
Ρίξτε και μια ματιά στο ακόλουθο βίντεο να δείτε το μέλλον των αιολικών "πάρκων" μόλις κοπούν οι εξωφρενικές επιδοτήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: